Maak jouw spaarpot het begin van rijkdom

Loading

Je kent het wel. Je hebt een briefje van 50 in de portemonnee en aan het einde van de dag is die foetsie ! Nou ja, foetsie.. De grote vraag is waar is het aan opgegaan? We gaan het helemaal anders doen. Maak jouw spaarpot het begin van rijkdom. Sparen voor elk budget!

MAAK JOUW SPAARPOT HET BEGIN VAN RIJKDOM


Het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader zei meer dan eens: ‘Wat je niet hebt kun je niet uitgeven ‘. En zo simpel is het, niets meer en niets minder. Nou ja, in de uitspraak dan. In het geld kunnen we uiteraard minder uitgeven. De rekeningen betaald, de koelkast gevuld en de spaarrekening idem dito. Dat. Voelt. Goed ! Maak jouw spaarpot het begin van rijkdom.

Het lijkt simpel. Toch lukt het niet iedereen om het rijtje aan te vinken. Als nummer 1 en 2 zijn afgestreept blijft nummer 3 -de spaarrekening- nog over en lijkt het niet haalbaar dit varkentje ook nog vet te mesten. Toch kan het, ook als je geen directeur van de hoogste rang bent met dikke bonussen.

MAAK JOUW SPAARPOT HET BEGIN VAN RIJKDOM


To the point. Hoe gaan we het hele rijtje aanvinken?
1 woord: Budgetteren.
‘Het overzichtelijk opstellen van de maandelijkse in- en uitgaven’.
Kort gezegd, gewoonweg bijhouden wat er in en uitgaat. Let’s get started !

1.)  Begin bij het begin. Inkomsten. Weet WAT er te besteden is.
Maak een balans met de inkomsten. Dit is wat je kan besteden. Niets meer, minder mag. Remember? Oftewel: ‘Je kan niet meer uitgeven dan je hebt’. Ik herhaal het nog maar een keer, daar heb ik vroeger ook heel wat van geleerd.

2.)  Vervolgens, vaste lasten. Dit zijn de maandelijks vaste bedragen die betaald moeten worden.
Door hier een overzicht van te maken, zie je precies wat de vaste uitgaven zijn per maand.
Haal dit van de inkomsten af en je ziet wat er over is.

3.)  Last but not least. Over wat er over is gesproken.. Die foetsie aan het begin van deze tekst. Die kan ècht niet meer.
Hoe doen we dat? Bijhouden!
Elke uitgaven, dus ook dat pakje kauwgom bij het tankstation gaan we noteren. Lijkt ingewikkeld, is het niet. Hou het simpel, maak er een gewoonte van bij elke aankoop een bon te vragen. Of noteer het even direct in je notities op de telefoon.

En toen? Toen was er een App die dit hele verhaal een stuk makkelijker maakt en jouw partner in crime wordt bij foetsie.

MAAK JOUW SPAARPOT HET BEGIN VAN RIJKDOM


Namelijk AFAS. Deze App houdt precies de balans voor je bij. Te gebruiken op de computer maar ook super handig op je telefoon. Omdat we dat pakje kauwgom gewoon even snel willen inkloppen zonder gedoe!

Het handige aan AFAS is dat deze app een groot gedeelte aan werk voor je uit handen neemt.
Pin je je aankopen? Dan boekt AFAS dit automatisch voor je in. Jouw bankrekening koppel je namelijk helemaal veilig aan jouw account.
Dit betekend dat je alleen jouw cash aankopen erin hoeft te zetten.
Maak er een gewoonte van en je weet straks niet beter.

Tip! Zorg dat je zo min mogelijk contant geld op zak hebt. Daar zit namelijk de valkuil en heb je het er in een mum van tijd doorheen gejaagd. Een euro hier, broodje daar, dat rokje in de uitverkoop en weg is het contante geld!
Win win, geld over houden en minder werk om de App bij te houden.

Zodra je weet waar je je geld aan uit geeft ben je je bewuster van jouw financiële plaatje. Tel aan het eind van de maand maar eens op wat je aan die ene euro hier en daar hebt uitgegeven en ineens zijn het vele euro’s meer. Uitgegeven aan dingen waarvan je nu waarschijnlijk denkt, weggegooid geld.

MAAK JOUW SPAARPOT HET BEGIN VAN RIJKDOM
Vaste lasten vergelijkingssite – www.independer.nl

Tip! Vergelijk regelmatig de vaste lasten. Waar kun je op besparen. Elke euro is er weer 1 en overstappen gaat vaak met een paar simpele klikken. Independer helpt je hier een handje bij met alles op 1 overzichtelijke site.

Dan het leukste gedeelte, het vetmesten van de spaarrekening. Liever met de grote bedragen maar beter iets dan niets. Spaar wat je kan. Al zijn het maar enkele euro’s! Je zal zien dan het een sport wordt om jouw spaarrekening te zien groeien.

Spaar voor iets of voor helemaal niets en omdat het gewoon een fijn gevoel is om nooit meer na te hoeven denken of je dat jurkje wel kunt kopen. Ja! Dat kan. Helemaal zelf verdiend en geloof me, dat voelt veel beter dan shoppen met een knagend beter wetend schuldgevoel. Been there, done that.

Tip! Niet alleen de zon gaat voor niks op. Voor zoveel meer! Style Deluxe zet alle GRATIS artikelen op een rij. Shop hier gratis en hou meer geld over voor de spaarrekening.

Lees in dit blog hoe je gratis boodschappen doet. Kopen, klikken en cashen!

MAAK JOUW SPAARPOT HET BEGIN VAN RIJKDOM
Shop gratis! www.styledlx.com

Laten we de lat hoger leggen en onze ambities uitdagen. Maak jouw spaarpot het begin van rijkdom. The sky is the limit!

Met een vleugje luxe,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: